Tweede Kamer debat over regulering crypto

Woensdag kwamen mensen uit de crypto wereld kamerleden bijeen om te vergaderen over de toekomst van crypto voor Nederland (Bekijk het volledige debat in de tweede kamer hier + het verslag van EenVandaag en de nabespreking bij de Telegraaf hier). Een van hen was Rutger van Zuidam (Dutchchain), die een prachtig pleidooi gaf over hoe de regelgeving niet de innovatie in de weg moet staan.

Ook interviewde ik Thomas Bollen (Follow the Money) over een digitale euro.

…en Mieke de Haas (BitmyMoney en VBNL) over hun bijdrage aan het debat. Mieke komt ook spreken tijdens de maandag van de Dag van de Crypto over het belang van de crypto economie voor Nederland!

Ook DNB, AFM en ING kwamen aan bod. Zij vinden toezicht belangrijk en blijven het Nederlandse volk waarschuwen voor de risico’s, maar tegelijkertijd zien zij de giga innovatie die de crypto en blockchain wereld met zich mee brengt. Ik interviewde Lars van de Ven van het AFM over de regelgeving om ICOs te beoordelen die zij klaar hebben liggen. Het AFM wil niet de volledige crypto verbieden, maar wel scherp zijn op bijvoorbeeld het lenen van geld om crypto te kopen.

Op de maandag van de Dag van de Crypto gaat het debat verder met onder andere Petra Hielkema (DNB) en Mirèl ter Baak (AFM)!

Bekijk het volledige debat in de tweede kamer hier!

Bekijk de nabespreking bij de Telegraaf hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *